Toont alle 8 resultaten

Diverse producten uit de Italiaanse keuken

De producten uit de Italiaanse keuken zijn te talrijk om apart te vernoemen. Alles wat je nodig kan hebben voor een maaltijd of tapasplank staat in de categorie diversen. Staat er niet bij wat je zoekt neem contact op want vaak zit het wel in het assortiment.

Pasta

De meeste durumtarwe van de Italiaanse pasta komt uit Italië zelf. Meel en water meer heb je niet nodig voor het maken van een pasta. Ook de gedroogde pasta komt van oudsher uit Italië en kent vele verschillen in kwaliteit. De vorm van de pasta is vooral van belang met wat erbij gecombineerd wordt.

Rijst

Risotto gerechten werden vooral in Noord Italië veel gegeten. Arborio of Carnaroli rijst zijn de meest gebruikte rijstsoorten voor risotto. Ook hierin heb je nog verschil in kwalificaties. Eerst wordt er een ui gebakken in boter of olie, daarna gaat de rijst erbij. Deze wordt gebakken totdat de rijst glazig is. Dan gaat de witte wijn erbij om daarna de bouillon toe te voegen. Dit gebeurt in delen zodat de rijst al het vocht op kan nemen. Belangrijk is goed te blijven roeren. Arborio of Carnaroli kan wel 4maal hun gewicht aan vocht opnemen.

Pijnboompitten

Dit zaad van de den komt veelal uit China of Italië. De Chinese pitten zijn over het algemeen wat korter, dikker en vetter. De pitten zijn bewerkelijk voor dat ze klaar zijn voor consumptie en kent een zeer variabele prijsklasse. Het spreekt voor zich dat de ongemengde Italiaanse pitten over het algemeen duurder zijn.

D&D een kwestie van smaak.