Tapenade
Is er in vele soorten en kent ook vele toepassingen. Heerlijk op toast of brood maar ook lekker bij de maaltijd.
Basis van tapenade
De eerste tapenade was redelijk sober aan ingrediënten. Olijven, kappers, zoute ansjovis en natuurlijk olijfolie. Toch is dit veelal nog steeds de basis van een lekkere tapenade.
Soorten tapenades
Nu zijn er zo veel varianten dat ze niet te tellen zijn. Door het gemakkelijke gebruik van een tapenade zal het ook niet snel vervelen.
Gebruik van tapenades
Het meest wordt een tapenade gebruikt op een toast of brood. Toch zijn er heel veel toepassingen mogelijk met tapenade. Als basis van een (pasta) saus of op vis of vlees en dan even in de oven. Maar ook als dip met wat paprika bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Pesto
Pesto is niet te verwarren met een tapenade. Pesto moet altijd als basis verse basilicum hebben. D&D pesto komt uit eigen keuken en is gemaakt met alleen pure ingrediënten.
D&D een kwestie van smaak.