Toont alle 8 resultaten

Ham en salami

Zowel de ham en de salami moeten voldoen aan een hoge kwaliteit. Het moet een moment van genieten zijn.

Parma ham

Nog steeds wordt het vlees uit de provincie Parma ondergaan aan strenge kwaliteitsnormen. Alleen van geboren en getogen Italiaanse varkens waarbij deze alleen bijgevoerd mogen worden met de wei die overblijft bij de productie van Parmezaanse kaas.

Productie van ham en salami

In de periode november tot februari worden de varkens veelal geslacht. De varkens zijn op dat moment zo’n 9 maanden oud en wegen minstens 160 kilo. Het vlees wordt ingewreven met zeezout en en vervolgens gedroogd. Er worden verder geen kruiden of conserveringsmiddelen gebruikt.

Ham soorten

Coppa di Parma is het gedeelte uit de nek en schouder en oogt iets vetter. Deze is minimaal 3 maanden gerijpt. Heerlijk op een tapasplank maar ook heel goed te gebruiken in een ovenschotel. Prosiutto di Parma is minstens 16 maanden gerijpt en daardoor verfijnder van structuur en smaak. Probeer deze eens te drogen in de oven tot het heerlijk knisperig wordt en dan op een ciabatta of pasta.

Salami soorten

Salcis salami wordt uitsluitend gemaakt van vlees afkomstig van een zeer oud en authentiek varkensras uit Toscane. De Cinta Senese, is letterlijk vertaald de ring van Siena. De varkens kenmerken zich met een lichte haarkleur in de vorm van een ring net achter de voorpoten.

De structuur is iets grover dan bij de gemiddelde salami maar doordat het vet dezelfde eigenschappen heeft als een olijfolie vermengt het zich met kauwen met het vlees zodat het een perfect aroma afgeeft.

D&D een kwestie van smaak.